diumenge, 4 de març del 2012

Manifest per una modificació de les festes falleres

Hola defensors del pimentó en la paella.

Des del nostre bloc hem tingut una sèrie d'idees innovadores que voldríem compartir amb tots vosaltres. Aquestes tracten sobre la popular festa que acaba de començar a tota València. Hem pensat que els suecans hem de buscar idees pioneres per ser els precursors d'una nova percepció fallera. Amb aquestes modificacions que vos oferim a continuació, ens podem convertir en un referent mundial.

Ja ho va intentar Pau Codina a les eleccions municipals quan va proposar convertir d'ací a Palmeres tot en boscos, quan va proposar fer pàrquings subterranis per tot el poble, quan va proposar fer un Festival Internacional de Cinema... però els ciutadans encegats per la manipulació mediàtica del diari "La Chicharra" no li van reconèixer la valia a les urnes. La idea és clara: Sueca ha de convertir-se en un espill on deurien mirar-se la resta de les ciutats de tot el món.

Per tot açò, la Plataforma de Defensa del Pimentó en la Paella hem fet aquest manifest per exigir al Excm. Alcalde de Sueca Salvador Campillo la modificació del següents punts tal i conforme detallem:

1. Les despertaes. Anem a vore, no ens poden agafar com a un poble serio si continuem realitzant aquesta activitat. Va liderada pels 4 figures de cada falla que empalmen de la Keeper's i una Xaranga que més que músics pareixen zoombis escapats de la sèrie de "The walking dead". Es necessita més dinamisme i agilitat.
Aquesta tradició l'anem a variar i serà substituïda per "cordaes al casal". Cada fallero i fallera es pot portar fins a un màxim de 2 quilos de pólvora repartits en tot tipus de coets: masclets, canyetes, boles de fum, fontetes... etc, cadascun al seu gust, però prohibit més de dos quilos. Poden anar en vestits de protecció, sempre i que siguen casolans.
Una volta dins es tancarà el cau faller i es faran dos equips. Tindran 10 minuts per construir-se les seues bases i trinxeres en les taules i cadires del casal. Cada equip tindrà una bandera (poden ser els banderins de les diferents comissions) i es tracta de jugar al joc d'atrapar la bandera però en foc a discreció. Els músics també poden participar, per exemple, els clarinetistes poden utilitzar el seu instrument com a canó de les canyetes per tal d'apuntar millor, s'ha de valorar la originalitat.
Amb aquest punt aconseguirem començar el dia enèrgics, despertats per l'adrenalina d'esquivar masclets. Res millor per començar el dia.

2. Les mascletades. Abans a l'Imperi Romà es feien circs romans on ficaven a un parell d'esclaus davant un lleó a vore com es defenien. 4000 milions d'evolució terrestre i anem cada dia fent-nos uns "nenazas"? Indignant. Amb la nova reforma açò va a canviar. A partir d'ara, en les mascletades es ficaran unes tanques com a València capital i abans de començar a disparar ficarem dins del tancat a algun polític, evidentment sense cap tipus de protecció. L'espectacle està més que assegurat.

3. La ofrena. Hi ha que deixar de ser classistes i començar a ser originals. A qui se li ocorre en aquests temps ofrenar flors? A partir d'ara està prohibit. S'han de regalar coses com Televisions 3D, un apartamentet vora mar, un cotxe, un viatget per a 5 persones a la Riviera Maya... ho han de deixar tot davant de la Mare de Déu de Sales... només s'acabe la ofrena ja anirem els membres de la Plataforma de Defensa del Pimentó en la Paella per a organitzar-ho tot degudament.

4. Els playbacks. Mireu, no es per ofendre, però els playbacks són l'espectacle més desolador de tota la història fallera. Si, alguns em direu què tenen bona audiència i tal, però es que Justin Bieber també té molts seguidors. Pares i mares del món: deixeu de crear falses expectatives als vostres fills, ells mai arribaran a ser estrelles mundials en eixe numeret que estan muntant. Es què hi han pares que són capaços d'aguantar un somriure de satisfacció durant tota la desastrosa actuació del fill! Algun any acabaran donant el Nelo de millor actriu a alguna mare capaç de suportar mentre aplaudeix la condemna de l'actuació del xiquet!
Per tot açò es substitueixen els playbacks i anirem un dia a la Muntanyeta dels Sants a fer el tradicional concurs de "Humor amarillo". Els xiquets hauran d'anar superant entre hòsties les proves com "las zamburgesas", "El laberinto del Chinotauro", "Los cañones de Nakasone", etc, etc. El seu dolor serà la nostra diversió. Ens pegarem unes bones rises.

5. La cremà. En primer lloc ens hem de fer la següent reflexió. D'on i perquè ix la tradició fallera? "Una estoreta velleta per a la falla de Sant Josep...". Jo ho tinc clar. Quan hem sigut menuts sempre ens ha pegat per encendre paperets i vore com prenien. Aquest esperit piròman sempre s'ha mantingut en nosaltres quan ens hem fet majors, però l'hem sabut dissimular millor. Ara li hem donat el nom de monument faller.
Les flames representen la ira homicida que tenim els humans al nostre interior i que per ètica moral sols el representem en forma de foguera. Som feliços veient aquest poder de devastació, quan més flama més felicitat.
Per tot això i per tal d'acontentar a la població... es construirà una esplanada de formigó per allà l'estadi i cada falla anirà allí a muntar el seu monument. El dia de la cremà anirà un bulldòzer amuntegarà totes les falles, 50 litres de gasolina i a botar-li foc. Veuran les flames desde Madrid. Èpic.

6. Els sainets. Podràn continuar igual sempre i què el nostre amic Xavi continue guanyant premis, però a la pròxima que la Junta Local Fallera faça el favor i pague una festa privada per a ell i els amics. Tot a compte de l'Ajuntament.

7. El concurs de paelles. Açò és el punt més important. Aquesta festa serà l'única que romandrà igual, sempre i que totes les paelles tinguen pimentó, preferiblement del Mareny. Si alguna falla fa la paella sense pimentó serà expulsat de les falles 5 anys i el president, com a màxim responsable, serà torturat cruelment fent-lo escoltar el CD sencer de "Los mejores éxitos de Pignoise". 

La indumentària de les falleres també canvia, açò serà el nou vestit faller.

I açò és tot el què se'ns ha ocorregut. S'accepten més propostes... tot pel bé de Sueca i les Falles!
AGUR!

Jordi

3 comentaris:

  1. I que farem en la cabalgata del ninot?

    ResponElimina
  2. Tindrem que invertir en Sanitat perquè les sales d'espera de l'ambolatori el dia de la cavalgata del ninot semblen Chueca, tots esperant a què els fiquen un gotero

    ResponElimina
  3. Unes breus aclaracions...

    En primer lloc la despertà el seu significat, o millor dit l'esència, l'esperma (del noble Ripollés) era cridar a la població a que s'unira a la festa i participara. La despertà ha de ser armoniosa, ha d'incentivar la participació, doncs bé... hui per hui incentiva un odi, malpensaments sobre una possible fallida de l'artifici en mans del qui esta vinga el tro a les 8 del matí. Hostilitat... qué vos he de dir.
    Després ve el prendre el poble com a seu i fer impossible qualsevol tipus de convivència, quan acaba de passar una comissió ja en ve una altra. En lo gran que es el terme... penseu, hi ha que expandir-se, obrir noves fronteres.

    ResponElimina