divendres, 3 de febrer del 2012

Xicoteta introducció del Pimentó a la Paella


Bon dia!

Hui estrene el blog de "La Plataforma Defensa del Pimentó en la Paella". Com molt bé indica Jordi, el nostre lloc lliurepensador i on plasmarem les nostres idees, o simplement plasmarem!

Vos preguntareu, per què “La Plataforma Defensa del Pimentó en la Paella”? És ben senzill. “Una paella no esdevé en paella si no porta pimentó” afirmava el nostre paisà Joan Fuster al seu llibre d’Aforismes. Per altra banda, “Xè fica-li pimentó a la paella i deixa’t de tonteries, carabassa!” ens recorda el nostre veí Antoni Puchades ,mentre riu, el que li deia en les concentracions al cuiner del València Club de Futbol. Açò és solament una xicoteta mostra, són nombroses les cites conegudes que situen al pimentó en l’altar de la paella.

Nosaltres, baix la batuta suecana del bressol de la paella ens hem organitzat en xicotets “Komandos” per portar ben lluny tot allò que envolta  al pimentó. Per exemple, ací vos adjunte unes fotos de l’Acte Central de la “Defensa del Pimentó en la Paella” de l’any 2010, acostant i recloent també a les dones al món del pimentó. “Sense dones el pimentó no es fa madur” em deia ma iaio de menut, ara ja ho entenc, m’he fet major! Gràcies iaio! 





Bé, açò és una xicoteta introducció al món Eusko-Suecà i a l'Univers de la Paella amb Pimentó. Sempre tindrem alguna història que contar-vos, massa pardalets tenim pel cap els 5 que conduïm este blog, no per això menys o més interessant, simplement allò que sabies que necessitaves saber per dormir més tranquil!

Gràcies per llegir-nos!

Natxo

1 comentari:

  1. gran primera aportació com a lliurepensador oficial, Natxo / m'han molat molt les referències dels ilustres suecans sobre la essència de la paella !

    ResponElimina